maandag 5 februari 2007

Eerste weekje, Trafford centre en brandalarm!



M'n eerste werkweek zat erop! Ik moet zeggen dat het meegevallen is, de dagen gingen gelukkig snel.. Het weekend helaas ook! Aan de 5 dagen per week vroeg opstaan moet ik nog wel even wennen.. hoewel om 10 voor 8 opstaan is toch niet echt laat.. Ik moet de bus van 8.28 hebben - die stopt bijna voor m'n flat - en binnen 25 minuten ben ik dan op m'n werk.. Niet slecht dus! Ik werk in een heel mooi gebouw, the Sunlight House (zie plaatje), op de 12e verdieping..

Afgelopen zaterdag ben ik naar het Trafford Centre geweest - een van de grootste winkelcentra in Engeland! Het is ook een heel mooi gebouw van binnen en van buiten en er zijn ontelbare winkeltjes en zelfs een groot binnenterras met een sterrenhemel.. Daarna naar de grote Asda (de Engelse Appie Heijn) geweest om inkopen te doen.. Helaas stopte mijn bus niet voor de deur en moest ik mijn superzware boodschappen een heel eind meeslepen naar het busstation.
Zaterdagavond kwam Paul en zijn we naar de dichtsbijzijnde pub geweest.. Het was er een beetje leeg, waarschijnlijk was iedereen de stad in.. We wilden met de bus terug, maar die hadden we net gemist (dachten we) en dus moesten we 1,5 km teruglopen - superkoud en natuurlijk zagen we onderweg 2 bussen voorbij rijden die we hadden kunnen nemen.. Ik weet nog steeds niet of het ligt aan onze lezing van de bushalte info of aan het Engelse busvervoer..

Zondagochtend nog voor 7 uur werden we gewekt door het brandalarm.. Loos alarm gelukkig, maar we kregen het ding maar niet uit! Het is een centraal geregeld brandalarm maar we wisten niet hoe dat ding werkte en we kregen het pas na 10-15 minuten uit.. De hele buurt heeft het vast gehoord. Er zijn nu 2 mannen die op de 1e verdieping wonen (wat oudere mannen) en we denken dat eentje ervan op een brandalarm knopje heeft gedrukt. Hij zei dat 'ie sliep toen het alarm afging, toch vreemd dat z'n tv dan aanstond en alle lichten aan waren.. Gelukkig kwam de brandweer niet dus we konden daarna weer rustig slapen.

En nu weer aan 't werk!